Over ons

Kaarten zijn er volop. Maar staat er wel op wat ú wilt laten zien? En voldoende duidelijk? Staat er eigenlijk niet teveel op? Misschien wilt u verschillende kaarten combineren. Of zit u met een serie van uiteenlopende schaal en kwaliteit en wilt u meer eenheid? Uw tekst is eindelijk af, er is lang aan gewerkt. Hoogste tijd om ook werk van de kaarten te maken.

UvA-Kaartenmakers is ontstaan vanuit de Universiteit van Amsterdam. We tekenden voor publicaties van geografisch, planologisch, historisch en archeologisch onderzoek. Sinds 1996 ontwerpen we kaarten voor veel meer opdrachtgevers dan alleen wetenschappers. Met dezelfde zorgvuldige stijl van werken en met evenveel plezier. Cartografische producten waarover is nagedacht, toegankelijk van opzet en uitgevoerd in een passende vormgeving. Helder, betrouwbaar en overzichtelijk. Kaarten voor de lezer die door de bomen het bos wil blijven zien. Dat kan een scholier zijn, een congresganger of iemand die een wandelvakantie voorbereidt. We werken vanuit het hart van de hoofdstad in de nabijheid van bibliotheken en deskundigen. Altijd in overleg met betrokken auteurs, redacteuren en beeldinkopers. Over specifieke wensen, lokale details, historische eigenaardigheden en gewoon over praktische zaken als kleur, formaat en typografie. 

Ons bureau levert kaarten voor: schoolboeken, reisgidsen, tijdschriften, wetenschappelijke publicaties, overzichtswerken, museumcatalogi, brochures, websites en andere presentaties. In de loop der jaren is een archief van basiskaarten opgebouwd, waardoor vaak korte levertijden en gunstige tarieven mogelijk zijn. Graag nodigen we u uit om door de volgende pagina’s met voorbeelden te bladeren.

Mient 23, 1901 AB Castricum, 06-34734572, info@uva-kaartenmakers.nl